Polska Izba Biegłych Rewidentów

© PIBR – wszelkie prawa zastrzeżone
godz. 17:41, 28.03.2024 r.

Przykładowe sprawozdania biegłego rewidenta

Przedstawiamy przykładowe sprawozdania biegłego rewidenta związane z wykonaniem uzgodnionych procedur w ramach usług, o których jest mowa w ustawie o partiach politycznych.

18 marca 2022

W aktualności pt. „Zaktualizowany wykaz usług oraz wskazówki dotyczące usług dla PKW” opublikowaliśmy wskazówki dotyczące dwóch usług świadczonych przez biegłych rewidentów, o których jest mowa w ustawie o partiach politycznych („ustawa”).

Zapowiadaliśmy wówczas - jako element praktycznego wsparcia - przygotowanie przykładowych sprawozdań biegłego rewidenta. Prace zostały ukończone. Przedstawiamy te materiały jako propozycję do ewentualnego wykorzystania.

Sprawozdanie biegłego rewidenta związane:

1. z informacją finansową o otrzymanej subwencji oraz o poniesionych z subwencji wydatkach (art. 34 ust. 4 ustawy) (pobierz sprawozdanie tutaj, pobierz załącznik tutaj);
  2. ze sprawozdaniem o źródłach pozyskania środków finansowych, w tym o kredytach bankowych i warunkach ich uzyskania oraz o wydatkach poniesionych ze środków Funduszu Wyborczego w poprzednim roku kalendarzowym, w zakresie wpływów na Fundusz Wyborczy partii politycznej (art. 38 ust. 3 ustawy) (pobierz sprawozdanie tutaj, pobierz załącznik tutaj).

Zapisz się na newsletter

Jeżeli chcesz otrzymywać wiadomości o bieżącej działalności PIBR, przejdź do strony z zapisami.

Masz pytania dotyczące strony?
zadzwoń
napisz